Modigo Stories

Här har vi samlat kommentarer om Modigo från sociala medier. I stället för att själva berätta vad andra tycker vill vi att du ska få läsa om våra patienters upplevelse av oss med deras egna ord.

Lärde mig stötta på rätt sätt

Jag är chef i ett större företag och har ett par medarbetare med ADHD i min grupp. Jag hade läst på lite grann om diagnosen på egen hand, men tyckte det var svårt att översätta hjälpsamma tips och råd till vår vardag. För att  komma vidare köpte vårt företag en utbildning av Modigo och det blev en ögonöppnare för mig.

Framför allt lärde jag mig att ADHD kan se så helt olika ut hos olika individer. Det blev klart för mig att det inte finns en universallösning för alla med ADHD, utan som chef behöver jag se personen och stötta på det sätt just hen behöver. Till exempel innebär ADHD:n hos mina två medarbetare helt olika svårigheter! 

Jag upplever att jag är en bättre chef idag. Jag kan stötta mina medarbetare mer adekvat och jag blir stolt och glad när jag ser dem göra bra ifrån sig och trivas hos oss!

Blev skav i arbetsgruppen

Det var en riktigt jobbig situation för mig som chef. Jag hade en direktrapporterande kollega som var väldigt ojämn. Stundtals helt brilliant – men andra gånger levererade han inte alls och då fick jag själv och övriga teamet täcka upp så gott det gick. Detsamma gällde vid hans sjukskrivningar som var väldigt många och alltid hade diffus orsak.

Klart att det skapade ”skav” i arbetsgruppen eftersom jag kände att jag behövde behandlade honom annorlunda än övriga.  Men det jobbigaste var kanske humörsvängningarna. Det gick så långt att vissa i arbetsgruppen kände sig obekväma att arbeta med honom när han hade sina ”dåliga perioder”.

Där någonstans gick gränsen. Jag var tvungen att göra något och tog kontakt med företagshälsovården som föreslog neuropsykiatrisk utredning. Det blev vändningen för oss.

Lisa blev utmattad av ADHD

Lisa tycker själv att hon har två lägen – på eller av. På jobbet är hon alltid på. Det är roligt, utmanande och Lisa är igång hela tiden. Struktur och organisation har aldrig varit hennes grej – men det kompenserar hon med energi och engagemang.  Lisa är uppskattad av både chefer och kollegor – det händer alltid saker när hon är med och ofta blir det spännande, nya lösningar på problem. ”Det där hade jag aldrig kommit på” är en kommentar Lisa ofta får höra.

Ett problem kan vara att Lisa har svårt att hålla deadlines. Chefen funderar varför Lisa inte påbörjar mer komplexa arbetsuppgifter tidigare. Å andra sidan är hon bra på att improvisera när det kör ihop sig – även om det blir ”onödigt” stressigt. Kollegorna undrar också hur Lisa orkar med. Lunch blir det i farten och vid gemensam fika blir hon mest rastlös. Fem minuter innan förskolan stänger kastar sig Lisa iväg för att hämta barnen. Snart börjar hon mejla igen.

Men en dag vill inte kroppen längre. Lisa kommer inte upp ur sängen och hon blir sjukskriven för utmattning.

Patientenkäter hösten 2023

Patientenkäter våren 2023

Patientenkäter hösten 2022

Sandra, Stockholm

”Idag gjorde vi sista delen i sonens autism utredning på Modigo i sthlm. Så oerhört nöjda och tacksamma för deras fantastiska bemötande, respekt och kompetens! Vi möttes av förståelse och öppna öron för våra känslor, iakttagelse, situation och hur vi uppfattar sonens situation i vardagen. Vi har ofta känt oss nästan idiotförklarade och att vården bara sett oss som nojjiga förstagångs föräldrar. Att jag sedan jobbat mycket med barn med NPF och då speciellt autism och själv har både adhd och asp (är ej biologisk mamma) har vi uppfattat som något negativt då de känts nästan som att de legat oss i fatet många gånger.

Vi har blivit kritiserade för att vi i så tidig ålder (2,5 år) valt att vända oss till en privat klinik istället för att vänta den ca 14 månader långa väntetiden på att få påbörja en utredning via HAB i hemkommunen.

Att sedan bli validerad och respekterade i vår oro och få höra att även klinikens psykolog och läkare ser flera tydliga tecken och att han uppfyller väldigt många ”kriterier” för en autismspektrum diagnos känns ärligt talat väldigt bra. (Självklart önskar vi ju inte en diagnos bara för att, utan för en ökad möjlighet till att få de stöd och hjälp som kan underlätta för honom redan nu och i framtiden) allt vi alla vill är ju ändå att våra barn ska ha samma möjligheter (och rättigheter) till stöd och hjälp i just deras svårigheter som vilket annat barn som helst!”

Patrik, Lund

”Vår son är utredd på Modigo i Lund. Vi fick en heldag med psykolog. Först intervjuades vi föräldrar i en timme, sonen satt i väntrum utanför. Därefter genomgick sonen tester och samtal, då satt vi utanför och väntade. Det tog ca 5 timmar med regelbundna pauser och lunchrast. Att bli heldagsutredd funkade fint på vår son, psykologen var fantastisk med honom. Lugn och behaglig miljö utan massa intryck.”

Alva, Stockholm

”Både jag och min dotter utredde oss på Modigo Stockholm. Dom är riktigt duktiga och kunniga. Vi gjorde båda 2 dagars utredningen. Jag var orolig för att min dotter skulle hålla igen och inte visa sin hyperaktiva sida men dom lockade fram henne helt. Häftigt att se hur testerna är uppbyggda och hur dom få en att släppa fram sig själv helt. Rekommenderar dom starkt.”

Aretha, Stockholm

”Mycket nöjd med utredning på Modigo Stockholm. Det var första gången någonsin som jag upplevde att vården frågade och lyssnade nyfiket istället för att bara ifrågasätta det jag säger. Valde att resa dit pga att jag kunde få utrednings tid mkt snabbare är hemma. Det var jobbigt att tokfokusera på allt som inte funkar, så det är nog klokt att inte ha annat inplanerat före och efter. Jag var väldigt låg i en vecka efter att ha insett hur stora svårigheter jag faktiskt har.”

Marika, Sundsvall

”Jag gjorde min utredning på Modigo i Sundsvall för ca 1 år sedan. Finns ingenting att förbereda sig på, det bästa är att komma helt oförberedd och ta det som det kommer för att minimera risken att resultatet blir påverkat. Dom var jättebra, otroligt empatiska personer som jag träffade. Lyssnade utan att förminska eller förvränga, förstod när det blev lite snurrigt och förklarade alla moment på ett bra sätt och gick inte vidare innan dom fått klart att jag förstått instruktionerna.”

Claudia, Sundsvall

”Vi gjorde utredning på Modigo i Sundsvall. Utredningsresultatet blev omfattande och vi föräldrar tyckte att allt stämde in klockrent. Återgivningen var superbra och lärare/rektor från skolan berömde psykologen på återgivningen och sa att det var den bästa, tydligaste och mest pedagogiska återgivning dom varit på.”

Erik, Göteborg

”Vi gjorde våran på Modigo i Göteborg ! Superbra bemötande och trevliga. Vi stod 5 månader i kö men sen tog det 3 veckor så var allt klart inklusive intyget till omvårdnadsbidraget.”

Minna, Lund

”Vi har bara positiva erfarenheter av Modigo i Lund. Vi stod i kö till BUP i över två år, så när vi blev remitterade till Modigo, så blev vi jätteglada! Det gick lätt, snabbt och vi blev bemötta på ett väldigt professionellt sätt! Först ett läkarbesök hos Olof, sen ett besök med oss föräldrar, dagen efter besök med sonen för tester, och två veckor senare återkoppling. Toppenbetyg!!”

Ulrika, Stockholm

”Vi är supernöjda med Modigo, rekommenderar dem varmt. Modigo Sthlm, 3 besök, 1 heldag med psykolog 9-16, ett läkarbesök plus ett avslutningsbesök. Väntetid 1 vecka. Mycket väl omhändertagna av mycket kompetent och trevlig personal”

Jenny, Göteborg

”Modigo är jättebra. Jättebra psykolog! Lugn och mötte sonen på hans nivå. Utan dom tror jag faktiskt det inte hade gått att göra en utredning.”

Emelie, Sundsvall

”Jag gjorde på Modigo i Sundsvall. Så nöjd! 1 månad tog det från att dom mottagit våra papper tills jag hade diagnosen på papper. Super trevliga!”

Chris, Göteborg

”Vi var på Modigo. Väldigt bra bemött där och både läkare och psykolog som togs in har jobbat med barn. Kändes bra för mig som förälder”

Petra, Sundsvall

”Ska till Modigo imorgon för utredning av våra små pojkar! Skrev en egen remiss till Modigo i Sundsvall och vi fick snabbt svar och tid inom 3 månader!! Vi blev även kontaktade förra veckan av hon som ska göra utredningen för att hon ville presentera sig och höra om vi hade några speciella önskemål. Jättegulligt och proffsigt kändes det!”

Annicka, Sundsvall

”Äntligen ska min sambo slutföra testen för att få diagnos. Tack Modigo efter många år av försök via vårdcentral fick vi nys om detta och han har väntat ca 3 mån igår fick han komma på första besöket.”

Ebba, Lund

”Har gjort en ADHD-utredning på Modigo i Lund i slutet av förra året och är glad och tacksam över det otroligt proffsiga bemötandet och personalens förmåga att hålla isär alla mina andra diagnoser som ME/CFS, dyslexi och tidigare utmattningssyndrom.”

Mamma till 15-åring

”Idag fick vi sammanfattningen av utredningen från Modigo i Stockholm. Min älskade Kämpe har nu diagnosen Medelsvår ADHD. Känns bra och samtidigt sorgligt att hon behövt kämpa så länge utan att få hjälp, hon är 15 år nu (Jag har vetat detta sedan hon var 5 år, men ingen annan gav gehör för det). Flickor är ju proffs på att maskera….”

Justina, Stockholm

Drygt en vecka efter att jag skickat alla papper till Modigo, fick vi ett brev att han stod i kö. I fredags ringde dom och erbjöd oss tid om två veckor (vi hade kryssat i att vi kan komma med kort varsel). Efter att ha kämpat och känt frustration i nästan 3 år, så har vi äntligen kommit en bra bit på vägen. Tack till alla som skrev tips och råd om att kontakta Modigo, det hjälpte verkligen!