Vill du komma till oss?


Vi utreder och behandlar neuropsykiatriska tillstånd och kan i enlighet med det fria hälsovalet ta emot patienter från hela Sverige. För att söka till oss, fyll i och skicka in blanketten om egen vårdbegäran (se nedladdningsbar PDF nedan), så kan vi ta ställning till om utredning/behandling kan göras hos oss. Vi hör av oss till dig inom några veckor.


OBS! För dig som tillhör Region Stockholm, Dalarna, Södermanland, Värmland eller Västerbotten krävs en kompletterande remiss från landstinget. Här kan du läsa detaljerad information om remisskraven för dig som bor i någon av dessa regioner.

Är du vuxen?

Från och med 18 år.

Om du är vuxen och vill komma till oss krävs i de flesta fall endast att du fyller i en så kallad egen vårdbegäran (se nedladdningsbar PDF ovan).

För dig som tillhör Region Stockholm, Dalarna, eller Värmland krävs alltid en kompletterande remiss från landstinget. Här kan du läsa detaljerad information om vilka remisskrav som gäller i dessa regioner. Vi ser dock gärna att du även skickar in en egen vårdbegäran inför utredningen.

För att skicka in "Egen vårdbegäran VUXEN", gör så här:

1. Ladda ner och fyll i blanketten ovan.

2. Kryssa i om du vill komma till vår mottagning i Sundsvall, Göteborg, Lund eller Stockholm.

3. Söker du till Göteborg, skicka blanketten till Modigo AB, Drottninggatan 69 5tr., 411 07 GÖTEBORG.

Söker du till Sundsvall, skicka blanketten till Modigo AB, Rådhusgatan 35, 852 32 SUNDSVALL.

Söker du till Stockholm, skicka blanketten till Modigo AB, Roslagsgatan 44, 113 54 STOCKHOLM.

Söker du till Lund, skicka blanketten till Modigo AB, Kyrkogatan 3, 222 22 LUND.

När vi har fått din vårdbegäran, och eventuell remiss från annan vårdgivare, gör vi en bedömning och kontaktar dig inom ett par veckor.

Är du barn/ungdom?

Under 18 år.

För barn och ungdomar under 18 år gäller detsamma som för vuxna. Fyll i och skicka in blanketten för egen vårdbegäran (se nedladdningsbar PDF ovan).

För dig som tillhör Region Stockholm, Södermanland, Dalarna, Värmland eller Västerbotten krävs alltid en kompletterande remiss från landstinget. Här kan du läsa detaljerad information om vilka remisskrav som gäller i dessa regioner. Vi ser dock gärna att du även skickar in en egen vårdbegäran inför utredningen.

För att fylla i "Egen vårdbegäran BARN", gör så här:

1. Ladda ner och fyll i blanketten ovan.

2. Kryssa i om du vill komma till vår mottagning i Sundsvall, Göteborg Lund eller Stockholm.

3. Söker du till Göteborg, skicka blanketten till Modigo AB, Drottninggatan 69 5tr., 411 07 GÖTEBORG.

Söker du till Sundsvall, skicka blanketten till Modigo AB, Rådhusgatan 35, 852 32 SUNDSVALL.

Söker du till Stockholm, skicka blanketten till Modigo AB, Roslagsgatan 44, 113 54 STOCKHOLM.

Söker du till Lund, skicka ansökan till Modigo AB, Kyrkogatan 3, 222 22 LUND.

När vi har fått din vårdbegäran, och eventuell remiss från annan vårdgivare, gör vi en bedömning och kontaktar dig inom ett par veckor.

Bor du långt ifrån våra mottagningar?

På Modigo har vi alltid dig som patient i fokus och vill så långt det går möta dina önskemål och behov. Om du bor långt ifrån en mottagning kan vi därför erbjuda en sammanhållen utredning. Det betyder att du får dina undersökningar samordnade och utförda av våra läkare och psykologer under två sammanhållna dagar – allt för att du ska få ihop din vardag även under utredningen. På våra blanketter för egen vårdbegäran kan du kryssa i om du önskar sammanhållen utredning.


Viktig information till dig som vill söka KBT-behandling

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot dig med svårare psykiatrisk problematik, exempelvis posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) eller personlighetssyndrom. När du skickar in din blankett för egen vårdbegäran till oss bedöms den först av våra psykologer. Om de bedömer att din problematik kan behandlas hos oss blir du kallad till ett bedömningssamtal innan vi tar det slutgiltiga beslutet om du kan behandlas här. Observera att individuell kbt-behandling inte finns på alla våra mottagningar.


Prislista

Besök hos läkare/psykolog:

Barn/ungdom upp till 18 år: kostnadsfritt
Utredning vuxen (från och med 18 år): 300 kr/besök
KBT-behandling vuxen (från och med 18 år): 200 kr/besök
KBT gruppbehandling: 300 kr/besök
Frikort gäller.

Intyg:

Vid utredning ingår ett skriftligt neuropsykiatriskt utlåtande (dvs. ett omfattande dokument/intyg på eventuell diagnos). Vid utredning av barn ingår även ett läkarintyg som kan användas vid ansökan om vårdbidrag.
Ytterligare intyg utöver dessa: 800 kr/styck
Intyg till transportstyrelsen: 1250 kr/styck

OBS! Vid uteblivet besök eller vid avbokning senare än 24 timmar innan bokad tid debiteras full avgift.