Ansökan för barn

Flera regioner i Sverige arbetar med krav på remiss för neuropsykiatriska utredningar. Många söker till oss för neuropsykiatrisk utredning just nu. För att kunna garantera att kunna ta hand om de patienter som idag fått köplats för utredning hos oss gör vi nu en förändring i ansökan. För nya ansökningar från och med 4 januari 2021 kommer vi endast kunna garantera köplats för patienter som är remitterade till oss från specialistpsykiatrin (BUP och vuxenpsykiatrisk mottagning).

För dig som söker till Modigo Stockholm eller Modigo Sundsvall kommer vi fortsatt kunna ta emot dig genom egen vårdbegäran eller remiss från annan instans med begränsad kapacitet.

En vårdbegäran som gäller ditt barn fylls i av dig som vårdnadshavare och sker via inloggning med Mobilt BankID. I vårdbegäran anger du ditt barns personuppgifter. Vårdbegäran kommer därefter att sparas som en del av barnets journal.
Ett patientkort skapas för dig som förälder i vårt journalsystem då detta krävs för att kunna skapa en journal för ert barn. Patientkortet används enbart som underlag för barnets journal och kommer inte att användas till i något övrigt.
För att säkerställa att båda vårdnadshavares samtycker till neuropsykiatrisk utredning, ska även en samtyckesblankett skickas in som komplettering till vårdbegäran, vilken ni enkelt kan skriva ut direkt från vår hemsida. Underskriven blankett skickas till berörd mottagning via post. Vi kommer inte att bedöma er vårdbegäran förrän samtyckesblanketten har inkommit till oss.
Vid enskild vårdnad kompletteras vårdbegäran med ett intyg (Utdrag om folkbokföringsuppgifter) om detta från Skatteverket. Intyget kan ni beställa genom att ringa Skatteverket på telefonnummer 0771–567 567.

Hur gör jag?
När du har loggat in klickar du på ”Egen vårdbegäran – barn”, alternativt ”Egen vårdbegäran privat – barn” om du är privatbetalande vårdnadshavare, fyller i och skickar in. Om du inte ser blanketterna direkt, klicka på ”Blanketter” i menyraden. Då läggs vårdbegäran för bedömning hos läkare och psykolog. Om du har, till exempel, dokument, journalkopior eller utlåtanden att skicka med barnets vårdbegäran, så skickas dessa till berörd mottagning. Vi kan tyvärr inte ta emot kompletteringar via e-mail.

Observera att du inte kan skriva meddelanden till Modigo via meddelandefunktionen, utan enbart skicka filer.

När ditt barns vårdbegäran är bedömd så hör vi av oss till dig med besked.

OBS! Om du ska skicka in en komplettering där en handling (exempelvis journalkopior) utgörs av fler än 10 sidor, skicka in dessa via post till mottagningen, och inte via Patientportalen.

Om du eller ditt barn har skyddat ID kan du inte ansöka via Patientportalen utan vänder dig direkt till mottagning för hjälp med ansökan.

Gällande dig som är boende i följande regioner: Stockholm, Södermanland, Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro, Västmanland, Västernorrland, Uppsala, Gotland, Norrbotten eller Västerbotten kan du läsa här om deras remisskrav. Vi ser dock gärna att du skickar in en egen vårdbegäran redan inför utredningen.