Ansökan för vuxna

Flera regioner i Sverige arbetar med krav på remiss för neuropsykiatriska utredningar. Många söker till oss för neuropsykiatrisk utredning just nu. För att kunna garantera att kunna ta hand om de patienter som idag fått köplats för utredning hos oss gör vi nu en förändring i ansökan. För nya ansökningar från och med 4 januari 2021 kommer vi endast kunna garantera köplats för patienter som är remitterade till oss från specialistpsykiatrin (BUP och vuxenpsykiatrisk mottagning).

För dig som söker till Modigo Stockholm eller Modigo Sundsvall kommer vi fortsatt kunna ta emot dig genom egen vårdbegäran eller remiss från annan instans med begränsad kapacitet.

Du skickar in egen vårdbegäran, bilagor eller skicka meddelanden till oss genom att logga in i vår patientportal via knappen nedan. För att kunna logga in behöver du identifiera dig med BankID.
Har du inte möjlighet att logga in med BankID? Ring oss så hjälper vi dig!

Hur gör jag?
När du har loggat in klickar du på ”Egen vårdbegäran – vuxen”, alternativt ”Egen vårdbegäran privat – vuxen” om du är privatbetalande patient, fyller i och skickar in. Om du inte ser blanketterna direkt, klicka på ”Blanketter” i menyraden. Då skapas en journal för dig och vårdbegäran läggs för bedömning hos läkare och psykolog. Om du har, till exempel, dokument, journalkopior eller utlåtanden att skicka med din vårdbegäran, så klickar du på ”Meddelanden” och bifogar filen där genom att trycka på ”gemet” längst ner till höger.

Observera att du inte kan skriva meddelanden till Modigo via meddelandefunktionen, utan enbart skicka filer.

När din vårdbegäran är bedömd så hör vi av oss till dig med besked.

Observera! Om du ska skicka in en komplettering där en handling (exempelvis journalkopior) utgörs av fler än 10 sidor, skicka in dessa via post till mottagningen, och inte via Patientportalen.

Om du har skyddat ID kan du inte ansöka via Patientportalen utan vänder dig direkt till mottagning för hjälp med ansökan.

Gällande dig som är boende i följande regioner: Stockholm, Södermanland, Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro, Västmanland, Västernorrland, Uppsala, Gotland och Norrbottenkan du läsa här om deras remisskrav. Vi ser dock gärna att du skickar in en egen vårdbegäran redan inför utredningen.