Ansökan för vuxna

Flera regioner i Sverige arbetar med krav på remiss för neuropsykiatriska utredningar. Många söker till oss för neuropsykiatrisk utredning just nu. Vi kan fortsatt ta emot dig som söker till oss på egen vårdbegäran till vår enhet i Stockholm, men med begränsad kapacitet.

För dig som bor i VGR (Västra Götalandsregionen)
VGR inför remisskrav från och med 1 juni. VGR har avtal med ett antal privata aktörer gällande neuropsykiatriska utredningar för barn och vuxna. Modigo är ett av de företag som regionen har avtal med. För att få information om vilken aktör man använder sig av i ditt verksamhetsområde kontakta din psykiatriska mottagning.

Du skickar in egen vårdbegäran, bilagor eller skicka meddelanden till oss genom att logga in i vår patientportal via knappen nedan. För att kunna logga in behöver du identifiera dig med BankID.
Har du inte möjlighet att logga in med BankID? Ring oss så hjälper vi dig!

Söka privatfinansierad utredning?
Om ni bor i en region med remisskrav och vill söka till Modigo utan remiss är ni välkomna att söka privat. Då bekostar ni utredningen själva, men behöver ingen remiss från vårdgivare. Du söker som privatbetalande genom att välja vårdbegäran för privatbetalande i Patientportalen nedan.

Hur gör jag?
När du har loggat in klickar du på ”Egen vårdbegäran – vuxen”, alternativt ”Egen vårdbegäran privat – vuxen” om du bor i en region som har eget remisskrav (se vilka dessa är längst ner på denna sida) är privatbetalande patient, fyller i och skickar in. Om du inte ser blanketterna direkt, klicka på ”Blanketter” i menyraden. Då skapas en journal för dig och vårdbegäran läggs för bedömning hos läkare och psykolog. Om du har, till exempel, dokument, journalkopior eller utlåtanden att skicka med din vårdbegäran, så klickar du på ”Meddelanden” och bifogar filen där genom att trycka på ”gemet” längst ner till höger.

Observera att du inte kan skriva meddelanden till Modigo via meddelandefunktionen, utan enbart skicka filer.

När din vårdbegäran är bedömd så hör vi av oss till dig med besked.

Observera! Om du ska skicka in en komplettering där en handling (exempelvis journalkopior) utgörs av fler än 10 sidor, skicka in dessa via post till mottagningen, och inte via Patientportalen.

Om du har skyddat ID kan du inte ansöka via Patientportalen utan vänder dig direkt till mottagning för hjälp med ansökan.

Gällande dig som är boende i följande regioner: Stockholm, Södermanland, Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro, Västmanland, Västernorrland, Uppsala, Gotland och Norrbotten kan du läsa här om deras remisskrav. Vi ser dock gärna att du skickar in en egen vårdbegäran redan inför utredningen.